EGE TATLARI
İncir Hakkında Bilgi
İnsanın ilk yetiştirdiği meyve ağaçlarından biridir.Dutgiller familyasının bir üyesi olan bu ağacın sarı yeşil mor yada morumsu siyah renkli meyvelerle ayırt edilen pek ok çeşidi vardır.İncir Anadolu dan Kuzey Hindistan a kadar uzanan bölgelerde yetişir..DEVAMINI GÖR..
EGE SOFRASI
Ege Bölgesi dendiğinde akla; sıcak iklimin sıcak insanları, halis zeytinyağı, çeşit çeşit yabani otları ve dünyanın yedi harikasından biri sayılan bağları gelir elbette. Ancak tek tek şehirleri gezdiğimizde gerek coğrafi koşulların, gerekse deniz etkisinden uzaklaştıkça karasal iklime geçişin etkileri kendilerini göstermeye başlar..DEVAMINI GÖR..
YAYIK AYRAN
Ayran, yoğurdun içine su katılarak elde edilen bir tür içecek. Ayran, Türk mutfağına ait en yaygın içeceklerdendir. En çok görüldüğü yer Türkiye'dir. Bunun yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, İran, Lübnan, Bulgaristan ve bazı Balkan ülkeleriyle Orta Doğu ve Orta Asya (Türki Cumhuriyetler) ülkelerinde yapılır.[1] Ayran yapımında, doğal nitelikli, yağlı koyun yoğurdu yeğlenir.DEVAMINI GÖR..
İnsanın ilk yetiştirdiği meyve ağaçlarından biridir.Dutgiller familyasının bir üyesi olan bu ağacın sarı yeşil mor yada morumsu siyah renkli meyvelerle ayırt edilen pek ok çeşidi vardır.İncir Anadolu dan Kuzey Hindistan a kadar uzanan bölgelerde yetişir..DEVAMINI GÖR..
EGE SOFRASI
Ege Bölgesi dendiğinde akla; sıcak iklimin sıcak insanları, halis zeytinyağı, çeşit çeşit yabani otları ve dünyanın yedi harikasından biri sayılan bağları gelir elbette. Ancak tek tek şehirleri gezdiğimizde gerek coğrafi koşulların, gerekse deniz etkisinden uzaklaştıkça karasal iklime geçişin etkileri kendilerini göstermeye başlar..DEVAMINI GÖR..
YAYIK AYRAN
Ayran, yoğurdun içine su katılarak elde edilen bir tür içecek. Ayran, Türk mutfağına ait en yaygın içeceklerdendir. En çok görüldüğü yer Türkiye'dir. Bunun yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, İran, Lübnan, Bulgaristan ve bazı Balkan ülkeleriyle Orta Doğu ve Orta Asya (Türki Cumhuriyetler) ülkelerinde yapılır.[1] Ayran yapımında, doğal nitelikli, yağlı koyun yoğurdu yeğlenir.DEVAMINI GÖR..
GÖZLEME
Gözleme Ege Usulü Tarifi İçin Malzemeler
Gözleme Ege Usulü Tarifi İçin Malzemeler
1 kg un
Biraz ılık su tuz
1 paket instant maya
İsterseniz az süt de ekleyebilirsiniz daha yumuşak oluyor
İç malzemesi;
Biraz ılık su tuz
1 paket instant maya
İsterseniz az süt de ekleyebilirsiniz daha yumuşak oluyor
İç malzemesi;
125 gram ıspanak
Maydanoz ,taze soğan, pırasa, dereotu
Kazayağı otu, kuş gözü otu, marul, iğnelik otu
İstediğiniz miktarda otları ekleyebilirsiniz
200 gram kadar çökelek iç malzemesine biraz tuz ve zeytinyağı
Gözleme Ege Usulü Tarifi Yapılışı devamını gör..
KİRAZ
Kiraz tüm Türkiye genelinde yetiştirilmekte; kirazcılık özellikle son yıllarda Isparta, Afyon, Manisa, Bursa ve İzmir illeri ve ilçelerinde temel bir geçim kaynağı olarak hızla gelişen bir zirai faaliyettir.
Özellikle Isparta ili Uluborlu, Senirkent ve Barla bölgeleri ile Afyon ili Sultandağı, Eskişehir Mihalıççık ilçelerinde yetiştirilen ve tamamına yakını yurt dışına ihraç edilen “0900 yarı bodur” ziraat’ tipi kirazlar, dünya genelinde ‘Türk Kirazı’ olarak isim yapmıştır.devamını gör..
SARMA
malzemeler,
Maydanoz ,taze soğan, pırasa, dereotu
Kazayağı otu, kuş gözü otu, marul, iğnelik otu
İstediğiniz miktarda otları ekleyebilirsiniz
200 gram kadar çökelek iç malzemesine biraz tuz ve zeytinyağı
Gözleme Ege Usulü Tarifi Yapılışı devamını gör..
KİRAZ
Kiraz tüm Türkiye genelinde yetiştirilmekte; kirazcılık özellikle son yıllarda Isparta, Afyon, Manisa, Bursa ve İzmir illeri ve ilçelerinde temel bir geçim kaynağı olarak hızla gelişen bir zirai faaliyettir.
Özellikle Isparta ili Uluborlu, Senirkent ve Barla bölgeleri ile Afyon ili Sultandağı, Eskişehir Mihalıççık ilçelerinde yetiştirilen ve tamamına yakını yurt dışına ihraç edilen “0900 yarı bodur” ziraat’ tipi kirazlar, dünya genelinde ‘Türk Kirazı’ olarak isim yapmıştır.devamını gör..
SARMA
malzemeler,
500 gr taze asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet iri kuru soğan
3 adet domates (rendelenmiş domates)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu...DEVAMINI GÖR..
BAZLAMA
MALZEMELER:
1 kilo un
1 yemek kasigi tuz
yarim paket yasmaya+1 küp seker
1 cay bardagi ilik süt veya sulu yogurt
yeterince ilik su
YAPILISI:Öncelikle bir kaba maya ilik süt ve seker alinip karistirilir ve mayanin kabarmasi beklenir yaklasik 5 ila 10 dakika kadar..DEVAMINI GÖR..
2 su bardağı pirinç
2 adet iri kuru soğan
3 adet domates (rendelenmiş domates)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu...DEVAMINI GÖR..
BAZLAMA
MALZEMELER:
1 kilo un
1 yemek kasigi tuz
yarim paket yasmaya+1 küp seker
1 cay bardagi ilik süt veya sulu yogurt
yeterince ilik su
YAPILISI:Öncelikle bir kaba maya ilik süt ve seker alinip karistirilir ve mayanin kabarmasi beklenir yaklasik 5 ila 10 dakika kadar..DEVAMINI GÖR..
Yorumlar
Yorum Gönder