MANİSA ÇARŞISI
Manisa'nın iktisadi hayatıyla yaşıt olduğundan şüphemiz olmayan Manisa Çarşısı, Manisa'nın sosyal ve kültürel hayatı hakkında da kaynak olabilecek niteliktedir. Zira, geçimini ziraat ve ticaret arasında idame ettirmiş olan hemşerilerimiz, kendilerinin ve çocuklarının geleceğini genellikle baba-dede mirası olan çarşıdaki dükkanlarından temin etmişler, Ovadaki bağ ve bahçelerini de ikinci bir iş ve hobi olarak sürdürmüşlerdir. Kültür ve sanat erbabı Manisalı'larımızdan, musiki hocaları, Çorapcı Ahmet Efendi, Terzi Mehmet Ali Hoca'nın Çarşı esnafından oldukları malumumuzdur. Yine dükkan komşumuz rahmetli Bıçakcı Osman Amca'nın, Bayram resmi geçitlerinde Belediye Bandosu içinde "boru" çalıyor olması, bizim alışık olduğumuz manzaralardandı. Manisa çarşısındaki nesilden, nesile devamlılık arz eden, bu ticari hayat içinde, 40 yıl önceki, Çocukluğumun dede ve oğullarının bir çoğu, bu gün ebediyete intikal etmiş olup, çocukluk günlerimin oğulları ise, bu gün dede olarak yine çarşımızın aynı dükkanlarındaki esnafıdır. Çarşıdaki bu devamlılık; Manisa'nın kendi kendine yeterek, dışarıya göç vermemesinden, sulh ve sükun içindeki sosyal yaşantısına kadar etkili olmuş ve "orta direk" olarak adlandırılan, birbirine yakın ekonomik standarttaki toplumumuzun meydana çıkmasını sağlamıştır. Ancak, Manisa çarşısının asırlardır süregelen istikrarı sona ermek üzeredir. Çarşının orta yerindeki "Taşçılar Mescidinin" dört bir yanını çevreleyen esnaf, devamlı fakirleşmede ve çoğu gün siftah bile yapmamaktadır. Tenekecisi, sobacısı, ısmarlama ayakkabıcısı, terzisi, çivici denilen nalburundan, keresteci, marangozuna kadar her türden, tamirci, esnaf ve zanaatkar dükkanlarını bir bir kapatmakta ve yerlerine de, yenileri açılmamakta, her geçen gün kepenkleri kapalı dükkan sayısı Çarşıda artmaktadır. Bu gelişmenin sebebi tabii ki, büyük sermaye gücünü arkasına almış "süper marketler" olarak adlandırılan, yabancı mağazalar ile ucuz ve seri üretim yapan ülkelerdir. Manisalı da global dünyaya entegre olarak yaşamayı öğrenecektir. Ama toplumumuza kimlik kazandıran değerlerimizi kolay heba etmemeliyiz...manisa tanıtım videosu izle.
Çeliker Makina San. TİC.LTD.ŞTİ 30 Tona kadar kaldırma kapasitesi -Bir çok parça yağ içinde çalıştığından aşınma ve yıpranma çok azdır. -Kullanılan yağ çok uzun ömürlüdür. -Halat kullanılan durumlarda halatın görevi sürtünme yardımı ile yükü kaldırmak olmadığından kasnak ve halatlarda aşınma olmaz.
YanıtlaSilElektrik tahrik kasnaklı asansörlerden farklı olarak hidrolik asansörlerde motor sadece yukarı çıkış için çalışır, aşağı inişte motor çalışmaz. -Karşı ağırlık kullanılmaz. -En üstte makine dairesine ihtiyaç duymadığı için mimari açıdan da tercih sebebidir. -Çok sessiz çalışır. Binalarda motor sesi duyamazsınız. -Elektrik kesintisinde ilave sisteme gerek olmadan otomatik katına getirme ve kurtarma sistemi mevcuttur. -Deprem ve yangında daha emniyetlidir.Yangında makine dairesi alt katta olduğundan ulaşım kolaydır. Asansörün komple yükü diğer sistemlerde kuyu üstünde taşınırken hidrolik sistemlerde yük bina temeli tarafından taşındığı için atalet kuvveti daha azdır. Deprem anında büyük hasar ve yaralanma olasılığı %90 oranında azalır. Gerek villa tipi asansörler, gerek araç asansörleri ve yük asansörlerinde hidrolik asansör tercihimizdir.