GÖZLEME

                    GÖZLEME 
  Gözleme Ege Usulü Tarifi İçin Malzemeler
1 kg un
Biraz ılık su tuz
1 paket instant maya
İsterseniz az süt de ekleyebilirsiniz daha yumuşak oluyor
İç malzemesi;
125 gram ıspanak
Maydanoz ,taze soğan, pırasa, dereotu
Kazayağı otu, kuş gözü otu, marul, iğnelik otu
İstediğiniz miktarda otları ekleyebilirsiniz
200 gram kadar çökelek iç malzemesine biraz tuz ve zeytinyağı
Gözleme Ege Usulü Tarifi Yapılışı






Hamur yoğrulur mayalandırılır.
Sonra tekrar tezgahta yoğrulur ve bezelere ayrılır, bezeler unlanır üstü örtülür, bezeler açılır iç malzemeler konulur isteğe bağlı içine tereyağı konur bir parça çok lezzetli oluyor.
Ağzı kapanır üstten bastırılıp tavada yağsız pişirilir orta ateşte.
Pişince tereyağı veya zeytinyağı ile yağlanır sıcakken ayrı yerde hepsi üst üste konur.
İsterseniz mayasız da yapabilirsiniz ama mayalı hem daha yumuşak hemde açması daha kolay oluyor saatlerce uğraşmazsınız lezzeti de bir harika. Tereyağıyla tadına doyulmuyor.
İç malzemesi isteğe göre değişir, patates rendeleyip te yapabilirsiniz. Kabaklı da çok güzel oluyor tavsiye ederim.
Sade ıspanak peynirle de olur.
Kıymalı kapalı pide de yapabilirsiniz, aynı hamurla oda harika.gözleme videosu izle...

Yorumlar

Popüler Yayınlar